Stora Karlsö

Många som besöker Stora Karlsö väljer att bo över på ön. Det är ett sätt att upptäcka mer av denna speciella ö och känna att man har ön för sig själv när sista båten gått. Lugn och frid vilar över ön när den ljumma sommarkvällen kommer, och den klara luften och det kristallklara vattnet möter dig på morgonen.

På fyrplatån – i fyrbyn – kan man bo i fyren eller i de gamla fyrvaktarbostäderna. Här är standarden lite högre och linne och städning ingår. Boendet är gammaldags men bekvämt. Kök, WC och dusch finns i nära anslutning till rummen. Även här väljer man mellan självhushåll eller att äta i restaurangen. När man bor uppe på fyrplatån har man en svindlande vacker utsikt över Stora Karlsö och Östersjön.

I Hien finns ett helt nytt hus – strandhuset. Huset är byggt i skiftesverk som man på Gotland ofta kallar för bulhus. Huset – som ligger alldeles intill stranden i den skyddande Hienviken – består av två rum och kan hyras rumsvis.

Vandrarhemmet på Stora Karlsö utsågs för några år sedan till Årets vandrarhem av Svenska Turistföreningen. I Norderhamn, Hien och Bergshyddan finns boende med vandrarhemsstandard. Du kan välja mellan självhushåll eller att äta dina måltider i restaurangen. I Hien finns det dusch i strandhuset. Badbryggor finns i Hien och i Norderhamn. Linne går att hyra.

För bokning eller mer information, ring Resestugan 0498-24 04 50 eller e-posta till boka@storakarlso.se. Du kan också preliminärboka direkt här på hemsidan. Stora Karlsö är naturreservat och öppet för besökare från 6 maj till 11 september

Det här inlägget postades i Utanför visby. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.